PU Gietvloeren-Design
‘Eenvoud is zo mooi’

Gietvloeren Naadloos

en gemakkelijk in onderhoud

Naadloos ruimtes verbinden voor eenheid. De PU Gietvloeren van Finestone Designfloors zijn geschikt voor elke woonruimte.

Onze gietvloeren zorgen voor een prachtige, naadloze basis en past in iedere woonstijl. We hebben verschillende gietvloeren voor ieder budget. Onze PU Basis gietvloer krijgt je interieur een rustige basis, de PU Betonlook met UV blok geeft een levendig , natuurlijk betonlook effect in de vloer.

Onze PU DE luxe gietvloeren zijn UV bestendig en hebben het effect met warme sfeertinten. Alles is mogelijk in betonlook. Door een goede balans te creëren ontstaat een moderne, exclusive ambiance met deze luxe gietvloeren lijn.

gietvloeren

Kleuren & inspiratie

Wij maken graag een staal voor u, zodat u thuis de kleur kunt zien in de ruimte met de gietvloer. Denk hierbij aan lichtinval, raamdecoratie en de keuken. Wij helpen u graag met een goed advies over de juiste kleurkeuze.

 Een staal geeft een kleurindicatie, alle RAL kleuren en NCS kleuren zijn mogelijk. Dat maakt de gietvloeren zo uniek. Op een groot oppervlak geeft deze een strakke basis voor je inrichting. De rustige kleuren en lichte tinten zijn een ideaal uitgangspunt om de rest van je interieur te laten spreken. Kies je meer voor een uitgesproken kleur? Dan wordt de gietvloer een gezichtsbepalend onderdeel van het interieur.

Wij geven u graag een goed kleuradvies in onze showroom vol gietvloeren en denken graag met u mee.

Gietvloer applicatie

Met onze eigen vakbekwame mensen zijn deze gietvloeren een uniek eigen product.Ze hebben zich door de jaren heen bewezen dat gietvloeren een waardevermeerdering voor de woning zijn. Ze zijn duurzaam en praktisch.

De verwerkingstijd van deze vloer is 4-5 dagen. Doordat er met verschillende opbouwsystemen wordt gewerkt is dit een bewerkelijke vloer. Elke laag die is aangebracht is ambachtelijk en tijdrovend.

Met ons team streven naar een unieke vloer, elke vloer heeft zijn eigen karakter. Daarom zo gemakkelijk toepasbaar voor elk interieur. De betonlook gietvloeren worden gemaakt tijdens het aanbrengen van de gietvloer door twee kleuren te mengen. Hierdoor krijgt de vloer een gemeleerd effect, net als in beton.

De uiteindelijke look van de vloer wordt bepaald tijdens het aanbrengen van de vloer. We adviseren je daarom om hier zelf bij aanwezig te zijn. Je kunt de gietvloer dan ter plekke op je smaak laten aanbrengen.

De PU Gietvloeren kunnen worden aangebracht op een vormvaste ondergrond, deze moet strak en scheurvrij zijn.

PU gietvloeren zijn licht flexibel en hebben daarom minder last van krimpscheuren t.o.v cementgebonden vloeren.

Wij weten uit ervaring dat de cementdek en anydrietvloeren scheurvorming hebben na het opstoken van de verwarming. Dit is en veel voorkomende zaak en een groot probleem voor de consument. De aannemer heeft vaak de goedkopere variant gelegd, waar de grootste problemen uit voortvloeien.

Dit betreft de laatste jaren alle nieuw bouw woningen, en moeten wij de klanten hierover inlichten dat scheurvorming een probleem is.

Dit is het krimp/uitzetten van de vloer. Om doorscheuren in de nieuwe gietvloeren te voorkomen (90%), zetten wij speciale scheur overbruggende glasvezelmatten. Dit kunnen we pas waarnemen bij de inspectie van uw vloer.

We zullen dit nader op locatie met u bespreken, wat wij kunnen doen om dit veelvoorkomende probleem voor een groot deel op te lossen. 100% garantie hierop kunnen wij nooit geven, mede omdat de vloer ook kan gaan scheuren door breuklijnen of verzakkingen (denk aan plekken waar nog gebouwd gaat worden, weilanden en bestratingen die nog gemaakt moeten worden). Wij zullen dit altijd in overleg doen, zodat u betreft de meerwerk kosten die hieruit kunnen voortvloeien niet een grote verrassing zullen zijn.

Eigenschappen van een gietvloer

’Duurzaam en praktisch’’

Naast het uiterlijk van de gietvloeren zijn deze vooral ook duurzaam en praktisch.

Een gietvloer is naadloos, vloeistofdicht en eenvoudig reinigbaar. Bij een gietvloer vindt nauwelijks verkleuring plaats door UV-stabiele eigenschappen. Wilt u een UV bestendige gietvloer laat u dan goed informeren. Er zijn verschillende gietvloeren, van basis tot UV de luxe. De prijs/kwaliteit verhouding is hierbij van belang.

Alle gietvloeren kunnen met verschillende toplagen worden afgewerkt. Een toplaag op de gietvloer heeft een belangrijke invloed op het uiterlijk van de vloer. Denk aan zijdematte, extra matte aflak en een glanzende aflak. In de sanitaire ruimtes kunt u ook kiezen voor een antislip-laag.

Prijzen

De prijs van een PU gietvloer is afhankelijk van diverse elementen zoals het aantal m2, type gietvloer, de ondergrond en de voor en nabehandeling van de gietvloeren. Hoe meer ruimtes en aantal m2, hoe lager de m2 prijs. De verwerkingstijd is 5 dagen en wij sterven naar een goede kwaliteit/prijsverhouding.

In onze showroom geven wij u een goede uitleg, keuzemogelijkheden en applicatie van onze PU Gietvloeren.

 Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een goed advies en prijsopgave op maat.

Neem contact op voor een afspraak

Toepassingen

De PU Gietvloeren zijn geschikt voor woningen, winkels, badkamers, kantoren, restaurants, showrooms en andere ruimtes met een gelijkwaardige belasting.

Het is een ambachtelijke vloer die 5 dagen verwerkingstijd heeft.

Kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht (uitzondering van houten vloeren). Elke ondervloer heeft een eigen voorbereiding nodig, en zal aan bepaalde kwaliteitseisen moeten voldoen. Denk hierbij aan scheurvorming in de cementdekvloer. Wij vertellen u bij het bezoek aan ons alles over onze applicatie en wat we gaan doen tijdens de voorbereidingen van de bestaande ondervloer. Zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Reiniging en onderhoud

De gietvloeren zijn duurzaam en slijtvast. Op het moment dat de vloer in gebruik genomen wordt, is het goed om maatregelingen te nemen die de kans op beschadigingen op de vloer voorkomen. Goed en regelmatig onderhoud zorgt voor een blijvend mooie vloer, waar je lang plezier van hebt.

Gebruik de juiste schoonmaak middelen die mild zijn. Gebruik weinig en dweil de vloer altijd na met schoon lauw water.

Gebruik goede schoonloop matten (week-maakvrij), dat voorkomt u veel vuil en zand op de vloer mee. Gebruik de juiste bescherming onder meubels, liefst geen platte viltjes, deze geven juist krasvorming. Wij adviseren Scratch no more.

Gebruik matten, kleden die week-maak vrij zijn. Weekmakers zoals vloerkleden met kunststof rug,  kokos, koffie en thee en zelfs leren zolen van schoenen bevatten looizuren die de vloer aantasten. Hierdoor lijkt de vloer te verkleuren, maar de looizuren tasten de aflak aan.

Dit geld voor alle vloeren zoals: PU Gietvloeren en epoxy vloeren en concreta-betondesign.

Wij vertellen u daar graag meer over tijdens een vrijblijvend bezoek in onze showroom. Er zijn goede schoonloop matten te verkrijgen. Laat u goed adviseren hierover voor het beschermen van uw vloer.

Kenmerken

Vloeistofdicht

Slijtvast en goede krasvastheid

Onderhoudsarm en- vriendelijk

Naadloos

Scheur overbruggend

Antislip mogelijk

Oplossingsvrij en emissiearm

UV stabiel (PU UV gietvloeren)

Comfortabel aan de voeten

Duurzaam

Verhoogd loopcomfort

Geschikt met vloerverwarming

Interesse?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Vraag vrijblijvend een offerte aan