Een vloer met karakter

Betonlook, maar dan anders

Cemento is een

cementgebonden stucsysteem

Door de vele kleuren, natuurlijke waterdichtheid, aparte trendy uitstraling en het makkelijke onderhoud, is Cemento geschikt voor alle woonvertrekken maar bijzonder geschikt in badkamers, zowel de douche als op het badkamermeubel. Ook achter het aanrechtblad en achterwanden in de keuken geeft het een mooie strakke uitstraling. Door de extreme kleefkracht van de Cemento is deze ook op hout en kunststof te plaatsen.

Cemento is een cementgebonden stucsysteem en heeft een stoere en rustige uitstraling met vele leuke design mogelijkheden.

Kleuren & inspiratie

De Cemento-betondesign is verkrijgbaar in 14 kleuren, van ingetogen grijs tot stoer antraciet.

Zo is er voor ieder interieur en woon-style wel een kleur aanwezig. Omdat dit een cementgebonden product is, kunnen kleine afwijkingen in kleur ontstaan. Elke vloer heeft een unieke uitstraling, wordt mooier met de jaren en lijkt op een stoere jeans die een geleefde uitstraling heeft.

Wij maken graag een staal voor u, zodat u thuis de kleur kunt zien in de ruimte. Denk hierbij aan lichtinval, raamdecoratie en de keuken. Wij helpen u graag met een goed advies over de juiste kleurkeuze.

Doordat het een ambachtelijk product betreft, kunnen kleurafwijkingen voorkomen. Een staal geeft een kleurindicatie, maar op een groter oppervlak heeft u juist meer de look van betondesign. Dit maakt de Cemento-betondesign zo’n uniek product.

Cemento-Betondesign applicatie

Met onze eigen vakbekwame mensen is deze vloer een uniek eigen product. Heeft zich door de jaren heen bewezen als een stoere vloer met de look van beton.

De verwerkingstijd van deze vloer is 4-5 dagen. Doordat er met verschillende opbouwsystemen wordt gewerkt is dit een bewerkelijke vloer. Elke laag die is aangebracht is ambachtelijk en tijdrovend.
Met ons team streven we naar een unieke vloer, elke vloer heeft een karakter.

De Cemento kan worden aangebracht op een vormvaste ondergrond, deze moet strak en scheurvrij zijn. Wij weten uit ervaring dat de Cementdek en Anydrietvloeren scheurvorming hebben na het opstoken van de verwarming. Dit is een veel voorkomende zaak en een groot probleem voor de consument. De aannemer heeft vaak de goedkopere variant gelegd, waar de grootste problemen uit voortvloeien.

Dit betreft de laatste jaren alle nieuwbouw woningen en moeten wij de klanten hierover inlichten dat scheurvorming een probleem is.

Dit is het krimp/uitzetten van de vloer. Om doorscheuren in de nieuwe vloer te voorkomen, zetten wij speciale scheur overbruggende glasvezelmatten. Dit kunnen we pas waarnemen bij de inspectie van uw vloer.

We zullen dit nader op locatie met u bespreken, wat wij kunnen doen om dit veelvoorkomende probleem voor een groot deel op te lossen. 100% garantie hierop kunnen wij nooit geven, mede omdat de vloer ook kan gaan schuren door breuklijnen of verzakkingen (denk aan plekken waar nog gebouwd gaat worden, weilanden en bestratingen die nog gemaakt moeten worden). Wij zullen dit altijd in overleg doen, zodat u betreft de meerwerk kosten die hieruit kunnen voortvloeien niet een grote verrassing zullen zijn.

Systeemopbouw en kwaliteit

Cemento-betondesign vloeren worden handmatig met een spaan verwerkt.  Het is een delicate ambacht. Er worden altijd 2-lagen Cemento-betondesign aangebracht verspreid over 2 dagen.

Een kleine spaanslag of oneffenheden zijn niet een applicatiefout maar horen juist bij dit product. Er kunnen kleine pinholes, haarscheurtjes en kleurverschillen ontstaan.  Dit hoort bij het karakter van deze vloer.

Bij vloerverwarming dient eerst het opstook-protocol te worden uitgevoerd. Hiervoor leggen wij graag alles uit bij ons in de showroom.

Liggen de buizen van de vloerverwarming zichtbaar in de cementdek of anydrietvloer, dan zal de vloer een extra egalisatielaag nodig hebben. Dit om te voorkomen dat de buizen later zichtbaar zijn als de vloer gelegd is. Vooral bij strijklicht kan dit als hinderlijk worden gezien. Voorkomen is beter dan genezen!

De vloeren worden 100% vloeistof dicht. Wij gebruiken hiervoor onze toplak en brengen deze in een 2-lagen systeem aan. U kunt ook kiezen voor een glans aflak, maar dat is persoonlijk.

Prijzen

De prijs van een Cemento-betondesign is afhankelijk van diverse elementen zoals het aantal m2, de ondergrond en de voor en nabehandeling van de Cemento-betondesign. Hoe meer ruimtes en aantal m2, hoe lager de m2 prijs.  De verwerkingstijd is 5 dagen en wij sterven naar een goede kwaliteit/prijsverhouding.

In onze showroom geven wij u een goede uitleg, keuzemogelijkheden en applicaties van de Cemento vloeren. Maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een goed advies en prijsopgave op maat.

Neem contact op voor een afspraak

Toepassingen

De Cemento-betondesign vloeren zijn geschikt voor woningen, wanden in sanitaire ruimtes, winkels, kantoren en andere ruimtes met een gelijkwaardige belasting.

Kan op bijna alle ondergronden worden aangebracht (uitzondering van houten vloeren). Elke ondervloer heeft een eigen voorbereiding nodig en zal aan bepaalde kwaliteitseisen moeten voldoen. Denk hierbij aan scheurvorming in de cementdekvloer. Wij vertellen u bij het bezoek aan ons alles over onze applicatie en wat we gaan doen tijdens de voorbereidingen van de bestaande ondervloer. Zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhoud

Goed en regelmatig onderhoud zorgt voor een blijvend mooie vloer, waar je lang plezier van hebt.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen die mild zijn. Gebruik weinig en dweil de vloer altijd na met schoon lauw water.

Gebruik goede schoonloop matten (week-maak vrij), daar voorkomt u veel vuil en zand op de vloer mee. Gebruik de juiste bescherming onder meubels. liefst geen platte viltjes, deze geven juist krasvorming. Wij adviseren Scratch no more.  Gebruik schoonloopmatten en kleden die week -maak vrij zijn. Weekmakers zitten in vloerkleden met kunststof rug,  kokos, koffie en thee en zelfs leren zolen van schoenen bevatten looizuren die de vloer aantasten. Hierdoor lijkt de vloer te verkleuren, maar de looizuren tasten de aflak aan.

Dit geld voor alle vloeren zoals: PU Gietvloeren en Epoxyvloeren en Cemento-betondesign.

Wij vertellen u daar graag meer over tijdens een vrijblijvend bezoek in onze showroom. Er zijn goede schoonloop matten te verkrijgen. Laat u goed adviseren hierover voor het beschermen van uw vloer.

Kenmerken

Natuurlijke materialen

Elke vloer een unieke uitstraling

Naadloos

Oplosmiddelvrij en emissiearm

Onderhoudsarm en – vriendelijk

Voelt comfortabel aan de voeten

Duurzaam

Toepasbaar met vloerverwarming

Vloeistofdicht

Compleet naadloos

Leverbaar in 14 trendy kleuren

Geschikt voor renovatie en nieuwbouw

Interesse?

Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

Vraag vrijblijvend een offerte aan